مشاوره قبل از ازدواج
مشاوره قبل از ازدواج (آنلاین، تلفنی و حضوری)
مشاوره پیش از ازدواج چند جلسه هست و چه موضوعاتی در آن بررسی میشه؟
مشاوره پیش از ازدواج در حالت کلی شامل 5 یا 6 جلسه مشاوره است. 1 یا 2 جلسه اول به بررسی رابطه، مصاحبههای اولیه و تکالیف لازم برای شناخت بهتر اختصاص دارد. شما در این جلسات با معیارهای خودتان و طرف مقابل برای انتخاب همسر آشنا شده و متوجه میشوید. چقدر با معیارهای همدیگر مطابقت دارید. ضمن اینکه آمادگی و پختگی هرکدامتان برای ازدواج بررسی میشود. سپس هر کدام از شما یک جلسه فردی دارید. که در این جلسه هم توسط روانشناس ارزیابی میشوید. و هم میتوانید راحتتر به برخی دغدغهها و نگرانیهایتان بپردازید.
در این بین تستهای لازم نیز به شما ارائه میشود. در نهایت 2 جلسه پایانی برای برای جمعبندی اطلاعات کسب شده. تفسیر تستها، کمک به تصمیمگیری و در صورت نیاز مهارتآموزی اختصاص دارد. هرچند ممکن است برخی افراد بر اساس شرایطشان نیاز به دریافت جلسات بیشتر یا رفتن به سمت درمانهای فردی یا زوج درمانی داشته باشند.
مشاور من کی هست و مدرک تحصیلیش چیه؟
مشاوران متخصص روان بنه در زمینه مشاوره پیش از ازدواج، فارغ التحصیل رشته روانشناسی و یا مشاوره در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری و مورد تایید سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران و سازمان بهزیستی کشور میباشند.
چطور میتونم از مشاورهای روان بنه مشاوره پیش از ازدواج بگیرم؟
در جلسات مشاوره پیش از ازدواج راجع به چه موضوعاتی صحبت میشه؟
برنامه جلسات مشاوره را میتوانید در جدولهای زیر مشاوره کنید.
هزینه جلسات مشاوره تلفنی ازدواج در روان بنه چقدره؟
هزینههای مشاوره پیش از ازدواج در روانه بنه طبق تعرفه سازمان نظام روانشناسی کشور میباشد. هزینه بستههای مشاوره تلفنی پیش از ازدواج روان بنه را میتوانید. در جدول زیر مشاهده کنید:
میتونم بصورت تلفنی و یا آنلاین مشاوره بگیرم؟
اگرچه مشاوره پیش از ازدواج بهتر است بصورت حضوری انجام شود با این حال در صورتی که دو نفر به دلیل محل زندگیشان یا دور بودن از هم، امکان دریافت جلسات حضوری نداشته باشند، این جلسات میتوانند. به صورت تلفنی (تماس کنفرانسی) یا آنلاین (از طریق تماسهای تصویری و صوتی در واتساپ) انجام شود. روان بنه برای برگزاری این جلسات از راه دور پروتکلی تنظیم کرده. که تا حد امکان محدودیتهای ایجاد شده به دلیل غیرحضوری بودن جلسات برطرف شود. و بتوانید بیشترین استفاده را از این جلسات ببرید.
آیا از خارج از کشور هم میتونم مشاوره پیش از ازدواج بگیرم؟
بله. یکی از مهمترین موضوعات در زمینه دریافت خدمات روانشناختی و مشاورهای برای ایرانیانی که خارج از کشور هستند، پیدا کردن مشاوری است که هم زبان و هم فرهنگ آنها باشد و در عین حال شرایط خاص مهاجران را درک کند. در ایجاد برنامه مشاوره پیش از ازدواج به این موضوع توجه کرده و امکان برگزاری این جلسات را به صورت تلفنی و آنلاین برای هموطنان خارج از کشور فراهم کرده است. همچنین ایرانیان خارج از کشور میتوانند از طریق Paypal هزینه جلسه مشاوره خود را پرداخت کنند.
بهترین زمان برای مشاوره پیش از ازدواج کی هست؟
بهترین زمان برای مشاور پیش از ازدواج بعد از چند جلسه آشنایی و کسب شناخت کلی از طرف مقابلتان است، قبل از اینکه علاقه شدید یا وابستگی نسبت به طرف مقابلتان ایجاد شود. اما افرادی که رابطه آشنایی پیش از ازدواج به سر میبرند. هم قبل از تصمیمگیری نهایی در این مورد ضروری است به مشاور مراجعه کنند. چون معمولا در روابط آشنایی حتی اگر طولانی مدت هم باشد.بازهم شناخت کافی و کاملی از طرف مقابل به دست نمیآید. و مشاوره پیش از ازدواج کمک میکند تا احتمال خطا و اشتباه را به کمترین حد خود برسانید.
مشاوره پیش از ازدواج چقدر بهم کمک میکنه که ازدواج بهتری داشته باشم؟
یک ازدواج خوب دو جز مهم دارد: 1) انتخاب درست 2) ساختن و حفظ رابطه سالم. مشاوره پیش از ازدواج با تمرکز روی این دو جز مهم مثل پیشگیری عمل میکند. یعنی با افزایش آگاهی و جلب توجه شما به تفاوتهای فردیتان، ویژگیهای طرفمقابلتان، حوزههای احتمالی مشکل و مهارتهای مورد نیاز هرکدامتان، به شما کمک میکند. در درجه اول انتخاب صحیحی داشته باشید. در ثانی بسیاری از مشکلاتی که ممکن است در آینده با آنها مواجه شوید را پیش بینی میکند و برایشان راهحل ارائه میدهد.
حرفهایی که بطور خصوصی به مشاور میگم آیا به طرف مقابلم هم منتقل میکنه؟
رازداری یکی از اصلیترین و اولیهترین اصول مشاوره و روانشناسی است. منظور از رازداری این است که اطلاعاتی که مراجع در اختیار مشاور قرار میدهد، فقط بین خودشان دو نفر باید باقی بماند. در جلسات فردی این موضوع سرراستتر است. اما در جلسات زوجی یا مشاورههای پیش از ازدواج، اصول رازداری تا حدی متفاوتتر میشود. در این شرایط مراجع یک نفر نیست، بلکه هم خانم و هم آقا هردو مراجع هستند. و جریان مشاوره باید به نفع هردوی آنها پیش برود. بنابراین مشاور گاهی نمیتواند موضوعی را بین آنها مخفی نگه دارد.
به طور کلی در جلسات مشاوره پیش از ازدواج، هر موضوعی که روی تصمیمگیری افراد اثر بگذارد، بین دو نفر راز محسوب نمیشود و مشاور نمیتواند چنین موضوعی را از یکی از آنها مخفی کند. مثلا اگر خانم به مشاور بگوید. که قبلا یک نامزدی داشته که بهم خورده و بخواهد. این موضوع از آقا مخفی بماند. مشاور نمیتواند درخواست او را اجابت کند. چون میداند به احتمال زیاد این این مسئله روی تصمیمگیری آقا اثر دارد و مخفی کردنش از او باعث اجحاف در حقش میشود.
آیا در جلسات مشاوره راجع موضوعات جنسی هم صحبت میشه؟
یکی از موضوعاتی که در جلسات مشاوره پیش از ازدواج باید درباره آن صحبت شود، ترجیحات یا حتی فانتزیهای جنسی افراد است. مشاور بر اساس شرایط و نوع رابطه دو نفر، ممکن است. این موضوع را در جلسات دوتایی یا جلسات فردی مطرح میکند و دو نفر را راهنمایی میکند. که چطور و در چه حدی درباره این موضوعات با هم یا در جلسات درمان صحبت کنند. در این حالت دو نفر قبل از ازدواج در شرایطی امن و به شکلی صحیح درباره این موضوع مهم با هم صحبت میکنند و نگرانیهای احتمالیشان کم شود.
در مشاوره پیش از ازدواج چطوری آدمها همدیگرو بهتر میشناسن؟
در مشاوره پیش از ازدواج مراجعین با پاسخ به سوالات مشاور و دریافت تکالیف به شناختی دست پیدا میکنند، که در طول آشنایی معمولی به این دقت ایجاد نمیشود؛ چراکه دو نفر معمولا به دلیل بودن در بطن رابطه و درگیری با احساسات مختلف، به خیلی از مسائل توجه نمیکنند. گاهی مراجعین چندسال هست که همدیگر را میشناسند یا ارتباط خانوادگی دارند. اما اصلاً به یکسری از سوالات و مسائل بالقوه در آینده فکر نکردهاند.
آیا مشاوره پیش از ازدواج را میتوان یک طرفه هم انجام داد؟ اگر طرف مقابلم راضی نشه بیاد چی؟
مطمئنا وقتی یکی از دوطرف رضایت به شرکت در جلسات نداشته باشد که البته علت آن خیلی مهم است و حتما باید مورد بررسی قرار گیرد، روال مشاوره با آن دقتی که لازم است پیش نمیرود. با این حال برای شما میتواند همچنان مفید باشد، چون یاد میگیرید. چطور شناخت مناسبی از خودتان و طرف مقابلتان به دست آورید، در انتخاب و تصمیمگیری به چه نکاتی بیشتر دقت کنید. و مهارتهای لازم برای کار کردن روی رابطهتان را بیاموزید. شما میتوانید ابتدا جلساتتان را به تنهایی شروع کنید.
سپس با آموختن مهارتهای لازم طرف مقابل را برای آمدن به جلسه مشاوره ترغیب کنید. ضمن اینکه معمولا وقتی یک طرف شروع به پیش رفتن با روال جلسات پیش از ازدواج میکند، طرف مقابل هم کمکم برای شرکت در جلسات راضی میشود.
مشاور میتونه بگه ازدواج کنیم یا نه؟
خیر، مشاوره پیش از ازدواج به شما نمیگوید باید باهم ازدواج کنید یا نه. فقط به شما در تصمیمگیری کمک میکند. درواقع با بررسی ویژگیهای شخصیتی هرکدام از شما، خواستههایتان از زندگی، هدفتان از ازدواج و شیوه تصمیمگیری و حل اختلافتان، اطلاعات ارزشمندی به شما میدهد. که بهتر بتوانید خودتان، طرف مقابلتان و رابطهتان را بشناسید. و بر اساس این اطلاعاتی که کسب میکنید، بهترین و درستترین تصمیم را بگیرید.
اگر مشاور بگه ما مناسب هم نیستیم، باید چیکار کنم؟
مشاور به جای شما تصمیم نمیگیرد، بلکه با بررسی ابعاد شخصیتی شما، احتمال وجود مشکل در زمینههای مختلف را یادآور میشود و از شما برای حل مساله دعوت میکند. درواقع مشاوره پیش از ازدواج شما را نسبت به حوزههای مشکلاتی که احتمالا در آینده با آنها روبهرو شوید آشنا میکند. و بهتان کمک میکند مهارتهایی پیدا کنید که بتوانید. این مشکلات را در آینده کمرنگ کنید. درواقع به شما در زمینه پیشگیری کمک میکند. هر چند در مواردی که حوزههای مشکل خیلی متعدد باشد یا تفاوتهای شخصیتی شما خیلی زیاد باشد، در این زمینه به شما هشدارهایی میدهد.
در جلسات مشاوره چه تستهای روانشناسی از ما گرفته میشه؟
تستها یکی از ابزارهای شناخت در دوره پیش از ازدواج است. زمانی که مصاحبه با افراد انجام میشود، برای تکمیل آن از تستهایی مانند:کتل، میلون، MMPI، گلاسر و… بر اساس نیاز مراجع استفاده خواهد شد. لازم به ذکر است. که تستها به تنهایی و بدون بررسی و مصاحبه انجام شده توسط مشاور، تعیین نمیکند. که آیا شما برای هم مناسب هستید یا نه. بلکه اطلاعات حاصل از تستها حتما باید با اطلاعاتی که مشاور از شما در طول جلسات و از طریق مصاحبه به دست آورده ترکیب و تفسیر شود.
در مشاوره پیش از ازدواج اختلالات شخصیت کشف و معلوم میشه؟
یکی از زمانهایی که مشاوره میتواند به کشف اختلالات و یا مشکلات عمیق و ریشهای پیببرد، در زمان پیش از ازدواج است. در این نوع مشاوره، مشکلات حال حاضر و بالقوه افراد مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در جلسات مشاوره و از طریق تستهای که مشاور از دو طرف میگیرد در صورتی که به وجود اختلال در یک یا هردو نفر مشکوک شود. بررسیهای بیشتر را انجام میدهد و در صورت لزوم مراجع را از وجود اختلال مطلع میکند.
از کجا بفهمیم طرف مقابل سلامت عاطفی و روانی برای ازدواج داره؟
زمانی میتوانید این مساله را متوجه شوید که توسط مشاور تمامی رفتارهای خودتان و طرف مقابل را آنالیز کنید. مشاور به شما کمک میکند کیفیت رابطهتان را بسنجید، با ویژگیهای شخصیتی و الگوهای رفتاری طرف مقابلتان آشنا شوید و از واکنشهای طرف مقابل به سادگی عبور نکنید.
من انتخابم رو کردم، میترسم مشاور بگه طرفم خوب نیست، چیکار کنم؟
همانطور که گفته شد مشاوره پیش از ازدواج برای شما تصمیمگیری نمیکند، فقط با بررسی احتمال خطر در رابطه شما، در آگاهسازیتان برای انتخاب درست قدم برمیدارد. بهتر است به جای ترسیدن از واکنش مشاور، به اهمیت انتخاب در یک ازدواج موفق توجه بیشتری کنید. و حتی اگر انتخابتان را کردهاید، با شناخت بیشتری از یکدیگر و یادگرفتن راهکارهایی برای حل مشکلاتتان، رابطه و ازدواجتان را تحکیم کنید.
معیارهای ازدواج سالم در مشاوره پیش از ازدواج چیه؟
از جمله معیارهای ازدواج سالم، داشتن سلامت روان در دختر و پسر است. در مشاوره پیش از ازدواج به صورت تفکیک شده و به دور از هرگونه قضاوتی، سلامت روان و ابعاد مختلف شخصیتی طرفین بررسی می شود. ضمن اینکه به معیارهای مهم دیگری از جمله سنی، تحصیلی و شغلی، مالی، سطح فرهنگی و اجتماعیِ خانوادهها و… توجه میشود.
آیا مشاور فقط بهمون میگه به درد هم میخوریم یا به بهبود رابطهمون هم کمک میکنه؟
تمرکز اولیه مشاوره پیش از ازدواج روی این است که به شما کمک کند شناخت دقیقتر و اصولیتری از یکدیگر به دست آورید و تصمیمگیری صحیحتر و با اطمینان بیشتری داشته باشید. اما کار آن به همینجا ختم نمیشود. بخشی مهمی از مشاوره پیش از ازدواج بر مبنای آموزش است. یعنی بعد از اینکه حوزههای احتمالی مشکل در رابطه شما به دست آمد، مشاور مهارتهای لازم برای پیشگیری و مدیریت این مشکلات را به شما آموزش میدهد. و کمکتان میکند رابطه سالمتر و غنیتری داشته باشید.
مدت زمان آشنایی چقدر باید باشه؟
زمان دقیق و مشخصی برای مدت زمان لازم برای آشنایی نمیتوان ارائه داد و با توجه به شرایط هر فرد میتواند متفاوت باشد. اما نکته مهم این است که مدت آشنایی باید به اندازهای باشد که دو نفر شناخت مناسبی از هم پیدا کنند. و حتما به جایی برسند که اختلاف نظرهایشان مشخص شود، چون شیوههای حل اختلاف و حل مسئلهشان مشخص میشود.
من عاشق تفاوتهای طرف مقابلم شدم، ازدواج ما درسته؟
هیچ دوانسانی دقیقاً شبیه بهم هم نیستند. حتی افرادی که اشتراکات زیادی دارند، باز در برخی موارد متوجه تفاوتها و اختلافنظرهای خود میشوند. مطمئنا بیشتر بودن شباهتهای دونفر به پیشبرد رابطه و موفق بودن ازدواج کمک میکند، ولی گاهی تفاوتها نیز باعث ایجاد جذابیتها میشود. مهم این است که در مسائل اساسی دونفر شباهت و تفاهم داشته باشند. ضمن اینکه نحوه درک و پذیرش این تفاوتها در رابطه بسیار مهم است.
سن مناسب برای ازدواج چندساله؟
این سوال بسیار کلی است. چراکه سن، یکی از عوامل موثر در ازدواج است نه تمام آن. بهترین سن برای ازدواج دختر و پسر سنی است که دونفر پختگی لازم برای اداره زندگی مشترک و پذیرش مسئولیت داشته باشند. بهتر است برای بررسی بهتر و بیشتر سایر موارد، حتماً از مشاوره کمک بگیرید.
من از ازدواج میترسم، مشاوره پیش از ازدواج چه کمکی بهم میکنه؟
ازدواج یکی از مهمترین تصمیماتی است که افراد میگیرند. مطمئناً این تصمیم که منجر به تغییرات زیادی در روند زندگی شما میشود، ترس هم دارد. پس بدانید این ترس طبیعی است. اما اگر بیش از اندازه این ترس را تجربه میکنید، حتماً باید ریشههای ترستان از ازدواج را حل کنید.
برای ازدواج دوم هم نیاز به مشاوره پیش از ازدواج هست؟
بله. اتفاقا برای ازدواج دوم بیشتر نیاز است. پس از جدایی و طلاق، افراد احساسات متفاوتی را تجربه میکنند. مهم است که قبل از تصمیم به ازدواج ابتدا با جدایی قبلیتان کنار آمده باشید. در این شرایط مشاوره پیش از ازدواج کمکتان میکند علاوه بر شناخت صحیح طرف مقابل، سهم خودتان را در انتخاب همسر سابق و زندگی قبلی متوجه شوید. و در ازدواج جدیدتان مرتکب اشتباهات مشابه نشوید.
مادر طرف مقابلم با ازدواج ما مخالفه، مشاور میتونه بهمون کنه؟
بله. در این جلسات ابتدا مشاور رابطهتان را بررسی میکند و تشخیص میدهد که آیا مخالفت مادر طرف مقابلتان با ازدواج و یا بطور کلی مخالفت خانوادهها منطقی است یا خیر و آیا لازم است تغییراتی در رابطه یا شرایط شما ایجاد شود؟ سپس راهکارهای لازم برای برطرف کردن این مخالفت را به شما ارائه میدهد. و حتی ممکن است با دعوت خانوادهها به جلسات به کاهش این مخالفتها کمک کند.
طرف مقابلم خیلی عصبیه، بعد از ازدواج بهتر میشه؟
ازدواج قرار نیست معجزه کند و عصبی بودن طرف مقابلتان را از بین ببرد! مشاوره پیش از ازدواج به شما کمک میکند به علت این عصبی بودن پی ببرید. و مهارتهایی برای مدیریتش یاد بگیرید. یا حتی ممکن است با کمک مشاور به این نتیجه برسید. که حل شدن این مشکل و مدیریت آن به راحتی امکانپذیر نیست.
عشقم همش به من شک داره، چطوری درستش کنم؟
فرایند اعتمادسازی در رابطه، از جمله مسائل مهمی است که باید پیش از ازدواج به درستی شکل بگیرد. مشاوره پیش از ازدواج به شما مهارتهایی میآموزد تا این مسیر اعتمادسازی را به درستی بسازید. در صورت وجود مشکلات جدیتر در شک ایشان، باید در انتخاب خود تجدیدنظر داشته باشید.
عشقم بلد نیست تو جمع درست صحبت کنه، بعد ازدواج بهتر میشه؟
ویژگیهای شخصیتی و همینطور مهارتهای مختلفی که افراد در طی سالهای زندگی خود میآموزند، نوع رفتارشان را در جمع مشخص میکند. مشاور او را در این دو زمینه بررسی میکند و در صورت لزوم مهارتهای لازم برای صحبت کردن صحیح در جمع را به او آموزش میدهد.
کسی که تو مدت آشنایی خیانت کنه، بعد از ازدواج درست میشه؟
خیانت، آن هم قبل از ازدواج و در مدت آشنایی موضوعی است که به سادگی نمیتوان از آن گذشت، این مساله یکی از زنگ خطرهای جدی رابطه است. اما اگر طرف مقابل شما اشتباه خود را پذیرفته.. و برای جبران آن اقدامات موثری انجام داده است، مشاور به شما کمک میکند چطور اعتماد را به رابطه خود برگردانید. و از وقوع مجدد این اتفاق جلوگیری کنید.
اگر قبل از ازدواج اعتیادشو مخفی کنه، چیکار کنم؟
مشاوره پیش از ازدواج با راهکارهای خاص خودش این مسائل را بررسی میکند و به شما کمک میکند تا شناخت بهتری از طرف مقابل برایتان ایجاد شود.
طرف مقابلم سابقه ترک موادمخدر داره، ازدواج باهاش درسته؟
سابقه مصرف مواد در یکی از دو طرف یک زنگ خطر برای انتخاب و ازدواج است. و باید با دقت و احتیاط با آن برخورد کرد. مشاوره به شما کمک میکند با توجه کردن به مسائلی مانند علت اعتیاد، مدت زمان مصرف کننده بودن، نوع ماده مصرفی، مدت، انگیزه و شیوه ترک اعتیاد در فرد، اطلاعات مناسبی درباره احتمال مصرف مجدد، نحوه پیشگری از عود مجدد و در نهایت تصمیمگیری کسب کنید.
اگر تو دوران دوستی کتکم بزنه، میتونه بعد ازدواج تغییر کنه؟
یکی از زنگ خطرهای رابطه در دوران دوستی، آسیبهای روانی و فیزیکی است که دوطرف میبینند. کتک زدن موضوع جدی است بنابراین آن را به عنوان یک هشدار در نظر داشته باشید. شخصی که پیش از ازدواج قادر به کنترل خشم خود نباشد، با ازدواج معجزهای برایش اتفاق نخواهد افتاد. مگر اینکه خودش کاملا به وجود مشکل در رفتارش آگاه باشد، با کمک مشاور به ریشههای این موضوع پی ببرد و مهارتهای لازم برای مدیریتش را در خلال جلسات مشاوره کسب کند.
با کسی که قبلاً رابطه دوستی و عاطفی عمیق داشته، ازدواج کنم؟
گذشته یک فرد تا زمانی که در رابطه با شما اثر منفی و مخربی نداشته باشد، مانع رابطه خوب نخواهد بود. اما اگر طرف مقابل هنوز درگیر سوگ رابطه قبلی یا در پی ارتباط با او است، بهتر است پیش از آسیب دیدن بیشتر، روی رابطه خود تجدیدنظر کنید یا قبل از تصمیم برای ازدواج زمان بیشتری به رابطهتان بدهید. اگر از این موضوع مطمئن نیستید، حتما از مشاور پیش از ازدواج کمک بگیرید.
اگر از نظر اعتقادی باهم خیلی تفاوت داشته باشیم، ازدواج ما درسته؟
تا زمانی که دونفر به اعتقادات هم احترام بگذارند و مهارت پذیرش تفاوتها را داشته باشند، مشکلی بوجود نمیآید، اما در اغلب مواقع اعتقادات مذهبی بسیار متفاوت منجر به اختلافهای زیادی میشود. ضمن اینکه نقش خانوادهها در این شرایط خیلی مهم است.
نگرانم بعد از ازدواج همسرم درآمدم رو ازم بگیره، چیکارکنم برای خودم نگه دارم؟
نگرانی درباره مدیریت مالی و نحوه تقسیم هزینهها پس از ازدواج، یکی از مواردی است که باید پیش از ازدواج در مورد آن به تفاهم برسید. اگر قرار باشد درآمد شما صرفاً برای خودتان باشد، این مساله را باید مطرح کنید، اگر قرار بر تقسیم و توافق بر سر هزینهها باشد. در مورد نحوه هزینه کردن و میزان آن گفتگو کنید. یکی از مهارتهای مهمی که در مشاوره پیش از ازدواج در صورت نیاز یاد میگیرید، مهارت مدیریت مالی است.
خانوادهها چقدر در ازدواج موثرن؟
فرهنگ یعنی فضایی که یک فرد در آن رشد کرده و با آداب و رسوم و مسائل مختلف آشنا شده و خو گرفته است. بنابراین روی تکتک رفتارهای او موثر است. آنچه در زمینه تفاوت فرهنگی مهم است، میزان انعطافپذیری افراد برای کنار آمدن با برخی شرایط و توانایی مذاکره برای برطرف کردن سوءتفاهمهای حاصل از تفاوتهای فرهنگی است. ضمن اینکه در مواردی که دو طرف تفاوت فرهنگی دارند باید بتوانند رابطهشان را با خانوادهها نیز به درستی مدیریت کنند.
تو دوره آشنایی خیلی خسیسه، بعد از ازدواج درست میشه؟
خساست و عدم پذیرش مسئولیت مالی نشانه خوبی نیست، هرچند لازم است منظور شما از خسیس بودن طرف مقابلتان بررسی شود. بهتر است برای بررسی بیشتر این حتما از مشاوره پیش از ازدواج، کمک کنید.
وفاداری یک نفر رو چطور میشه پیش از ازدواج ثابت کرد؟
وفادار بودن و تعهد به رابطه از جمله موارد مهمی است که در مشاوره پیش از ازدواج مورد بررسی قرار میگیرد. مطمئنا هیچکس نمیگویند که وفادار نیست. مشاور با بررسی ویژگیهای شخصیتی و الگوهای رفتاری افراد و با پرسیدن سوالات غیرمستقیم، ذهن شما را درباره این موضوع باز میکند.
عشقم برای مادرش خیلی ارزش قائله، اونو تو اولویت میذاره و به من ترجیح میده، نگرانم بعد از ازدواج هم اینطور باشه؟
خانواده مبدأ بخش مهمی از هویت افراد را شکل میدهند. وابستگی عشق شما به مادرش میتواند هم نشانه خوب(داشتن رابطه مطلوب با مادر) و هم نشانه بد (عدم استقلال) باشد. پس بهتر است. با مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج، میزان وابستگی ایشان و نیاز خودتان به توجه را متوجه شوید. ضمن اینکه مدیریت رابطه با خانوادهها مهارتی است یادگیری آن بسیار ضروری است. و به بهبود رابطه شما در آینده و کاهش اختلافات در این زمینه کمک مهمی میکند.
با مشاوره پیش از ازدواج میتونم بفهمم طرف مقابلم به بلوغهای لازم برای ازدواج رسیده؟
افراد برای رسیدن به مرحله ازدواج، علاوه بر داشتن بلوغ جنسی، نیازمند رسیدن به بلوغ روانی، معنوی، اجتماعی، اقتصادی، هیجانی و… هستند، که خلاء هرکدام از این بلوغها منجر به نارضایتی زوجین در ازدواج میشود. بنابراین در مشاوره پیش از ازدواج هر دو نفر از این نظر بررسی میشوند.
ما با هم کلی مشکل داریم، مشاوره پیش از ازدواج کمکمون میکنه حلشون کنیم؟
مشاوره پیش از ازدواج با بررسی شما و رابطهتان، حوزههای مشکل و علتهای ایجاد آن را مشخص میکند. سپس به شما مهارتهایی در زمینه مدیریت این مشکلات و کاهش آسیب آنها آموزش میدهد. اگر مشکلات بین شما جدیتر باشد، شما را به سمت تصمیمگیری مجدد درباره رابطه یا زوجدرمانی سوق میدهد.
سبک زندگی من خاصه، طرفم قبول نمیکنه باهام بیاد مشاوره که تفاوتهامونو بپذیریم، چیکار کنم؟
سبک زندگی افراد تا زمانی که به صورت فردی زندگی میکنند. مشکلی بوجود نمیآورد اما وقتی صحبت از زندگی مشترک میشود، از تاثیرات آن نمیتوانیم غافل شویم. بهتر است. برای بررسی سبک زندگی شخصیتان که آن را خاص میدانید، از مشاور کمک بگیرید. مشاوره هم مهارتهایی به شما یاد میدهد. که بتوانید سبک زندگیتان را به زندگی زوجی نزدیک کنید و هم برای جلب تمایل طرف مقابلتان به شرکت در جلسات، حل مسئله میکند.
مشاوره قبل از ازدواج برای همه لازم است. مشاوره قبل از ازدواج به زوجین کمک میکند. که خود را برای ازدواج و چالشها، مزایا و قوانین آن آماده کنند. مشاورهی ازدواج به افرادی که میخواهند پیمان زناشویی ببندند، کمک میکند تا مطمئن شوند. که خود و عشقشان رابطهای محکم، سالم و غیرمسموم را شکل دادهاند. که میتواند بنیان یک زندگی زناشویی پایدار و رضایتبخش باشد. مشاوران با به کارگیری روشهای مختلف به شما کمک میکنند با شناخت بیشتری از خود و همسرتان به استقبال این تصمیم مهم زندگی بروید.
مشاوره ازدواج، فرصتی برای انتخابی آگاهانه و مطمئن
مشاوران روزانه با مراجعه کنندگان بسیاری روبرو هستند. که به منظور تصمیمگیری برای ازدواج به آنها مراجعه مینمایند. این نشان میدهد همه ما میدانیم ازدواج تصمیمی نیست که سرسری گرفته شود بلکه باید در نهایت دقت و با دانش کافی با آن روبهرو شد. مشاورانی که در زمینه ازدواج تجربه و تخصص دارند میتوانند. جوانان را درباره تمام زوایای مهم انتخاب همسر آگاه سازند. تا فرد بتواند بهترین تصمیم را برای ساختن زندگی مشترک خود بگیرد.
پس بهتر است در این باره بدون هیچ ابایی از کمک یک روانشناس آگاه استفاده کنیم زیرا انتخاب همسر، انتخابی است. تا آخر عمر همراه ما میماند و بر تمام جوانب زندگیمان تأثیرگذار خواهد بود. مشاوران با به کارگیری روشهای مختلف از جمله استفاده از تستهای تخصصی ازدواج، برای ارائه راهنماییهای لازم به زوجهای در شرف ازدواج آمادهاند.
انواع مشاوره برای ازدواج به چه صورتی هستند؟
انواع مشاوره
مشاوره حضوری ازدواج
در مشاوره حضوری ازدواج، هر دو طرف به مشاور مراجعه کرده و طی چند جلسه، به صورت جداگانه یا با هم (بنا بر صلاحدید مشاور) با روانشناس ملاقات میکنند. طی این جلسات مشاوره با طرح سؤالات خاص به جمع آوری اطلاعات بیشتر درباره هر یک میپردازد. به آنها کمک میکند به شناخت بهتری نسبت به خود و شخص مقابل دست یابند. و روشهای برخورد و رفتار مناسب در مواجهه با بحرانهای زندگی و تعارضات زناشویی را به آنها آموزشها میدهند.
همچنین ممکن است طی این جلسات انجام یک سری تستهایی که در تصمیمگیری برای ازدواج و شناخت افراد میتوانند مؤثر واقع شوند، به زوجها پیشنهاد شود. تستهای ازدواج در انواع مختلفی وجود دارند مانند تست انگیزش، تست هارتمن یا تست تفاهم که مشهورتر از همه تست MBTI است.
مشاوره آنلاین ازدواج
اگر مراجعه حضوری به مشاور به هر دلیل (وضعیت اقتصلادی، فرهنگ خانوادهها، مشغله زیاد و …) برای شما یا همسر آیندهتان مقدور نیست میتوانید از خدمات اینترنتی مشاوره بهره ببرید. در این روش از مشاوره شما و همسرتان به صورت همزمان و یا جداگانه میتوانید به صورت آنلاین (از طریق چت یا برقراری ارتباط در شبکههای اجتماعی مختلف) با مشاور ازدواج در ارتباط باشید، سؤالات خود را مطرح کنید، به پرسشهای مشاور پاسخ دهید. و در زمیانی کم و با صرف هزینهای متناسب از مشاوره نتیجه بگیرید.
مشاوره تلفنی ازدواج
مشاوره تلفنی ازدواج نیز مانند مشاوره آنلاین برای افرادی که جهت ملاقات حضوری با مشاور دچار مشکل هستند بسیار مناسب است. در این روش میتوانید به صورت تلفنی با مشاور در تماس بوده و اطلاعلاتی را که برای یک تصمیم گیری صحیح و آگاهی مناسب جهت شروع یک زندگی مشترک نیاز دارید، دریافت نمایید. همچنین اگر خجالتی هستید یا در برخورد با افراد غریبه دچار استرس میشوید مشاوره تلفنی میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
در این شرایط میتوانید بدون استرس و ترس درباره آن چه لازم است مشاور بداند. بدون سانسور و در کمال صداقت پاسخ گو باشد. مطمئناً همه ما میدانیم که مخفی کاری در جلسات مشاوره ازدواج یا بیان آن چه حقیقت ندارد. شاید در لحظه تنها به دلیل شرم یا ترس باشد اما در آینده آرامش و شادی زندگی مشترک را تحت تأثیر قرا خواهد داد.
مزایایی که باعث میشود مشاوره قبل از ازدواج را جدی بگیریم چیست؟
مشاوره قبل از ازدواج، با توجه به آمار بالا و مرعوب کننده طلاق، یکی از بهترین کارهایی است. که میتوانید پیش از بستن پیوند زناشویی انجام دهید. در این راهنما با 13 دلیلی آشنا میشوید. که مطمئن هستیم آگاهی از آنها شما را به مشاوره ترغیب خواهد کرد.
روبرو شدن با مشکلات
همسران آیندهای که در جلسات مشاوره قبل از ازدواج حاضر میشوند، فرصت دارند. درباره مشکلاتی بحث کنند که اکثر زوجین بر سر بحث درباره آنها کارشان به طلاق میکشد. مشاوره ازدواج به شما کمک میکند. تا مسائل بحثبرانگیز را قبل از آن که باعث مناقشه شوند، حل کنید. و نظرها و باورهای همسر آیندهتان را درباره این مسائل کشف کنید، به این ترتیب میتوانید. قبل از شروع زندگی خود درباره موضوعات مهم به توافق برسید.
برای مثال میتوانید درباره واکنشهای خود به دخالت خانوادهی همسرتان صحبت کنید. اگر برای پرداختن به مشکلات جدی برنامه داشته باشید، مانع برافروخته شدن آتش نزاعهای بعدی خواهید شد. در جلسه مشاوره به آن دسته از مشکلات اصلی پرداخته میشود. که رابطه فعلی را نیز تحت الشعاع قرار داده است. اگر به مشکلات کوچک مجال خودنمایی بدهید، به بحثهای آتشین و بزرگ تبدیل خواهند شد. مشاوره قبل از ازدواج کمک میکند. که احساسات منفی را قبل از دامنهدار شدن فروبنشانید.
دانش، خرد و تجربه مشاور
صحبت کردن با فرد دلسوزی که پیش از این با مشکلات ما برخورد داشته است، غالباً بسیار آرامشبخش و مفید است. مشاور ازدواج مجربی که خود نیز این تجربه را پشت سر گذاشته باشد، میتواند تجربیات ارزشمندی را در اختیارتان بگذارد. که فقط پس از ازدواج و تجربهی زندگی متاهلی به دست میآید. دردو دل کردن با فردی که احساسات مشابهی را درباره خانواده و روابط تجربه کرده است، نیز راهگشا خواهد بود. افراد مسنتر و عاقلتر نیز میتوانند برای یافتن همسری مناسب راهنماییتان کنند.
به این ترتیب میتوانید با ذهنی باز و با آمادگی برای یکی از مهمترین مراحل زندگی تصمیم بگیرید. البته مجبور نیستید که چون عروس یا داماد کارهایی برخلاف میل شما انجام میدهد، نصایح فرد دیگری را قبول کنید و ازدواجتان را به هم بزنید، اما مطمئن باشید که اگر به توصیههای فردی که درک درستی از مشکلات احتمالی آینده دارد، گوش دهید، ضرر نخواهید کرد.
مشاوره برای تمام ازدواجها مفید است
همگی ما زوجی را میشناسیم که زندگیشان کامل و بینقص به نظر میرسد. این زوج عاشق یکدیگرند، همیشه دوست دارند که کنار هم باشند و همواره در هر حالتی شاد و راضی به نظر میرسند. اما این ظاهر قضیه است، حتی این زوج غبطهبرانگیز نیز هر از گاهی با هم دعوا میکنند و شاید حتی گاهی به جدایی فکر کنند. مشاوره قبل از ازدواج برای تمام زوجین، حتی آنهایی که ایدهآل به نظر میرسند، مفید است.
در واقع ممکن است زوج بی عیب و نقص ما از افرادی کمک گرفته باشند یا همسرانی را الگوی خود قرار داده باشند. که ازدواج موفقی داشتهاند. هیچ ازدواجی همیشه کامل یا بدون مشکل نیست، اما مشاوره قبل از ازدواج به شما کمک میکند تا مشکلاتتان را پشت سر بگذارید. و بیاموزید که چگونه عشقتان را در گذر از سختیها زنده نگه دارید. مشاوره روش مصالحه کردن و به توافق رسیدن را به شما میآموزد تا بتوانید خوشبختی و دوام زندگیتان را تضمین کنید.
ارتباط موثر
ارتباط موثر یکی از مهمترین جنبههای ازدواج است. زمانی که زوجین دیگر به هم توجه نکنند و با هم حرف نزنند، این ازدواج در نهایت از هم متلاشی میشود. مشاور به شما یاد میدهد که چگونه شنونده خوبی باشید تا بتوانید نیازها و خواستههای همسرتان را متوجه شوید. اگر هر روز با یک نفر زیر یک سقف زندگی کنید، ممکن است وجود او و لطفهایش برایتان عادی شود، اما اگر ارتباط موثری با هم داشته باشید. و عشقتان را ابراز کنید، رابطهای را خلق میکنید که میتواند از بوتهی آزمونهای مختلف روزگار سربلند بیرون بیاید.
مشاوره فرصت مناسبی را در اختیار زوجین قرار میدهد تا به روشی سالم و بدون آسیب زدن به رابطه خود با هم صحبت کنند. و احساسات خود را بیان کنند. در مشاوره یاد میگیرید که سنجیده و صادقانه صحبت کنید. و در موقع لزوم جلوی زبان تند و تیزتان را بگیرید. کنار هم نشستن و تعیین دستاوردهای مطلوب جلسهی مشاوره فکر بسیار خوبی است. که شما را در مسیر یک ارتباط موثر قرار میدهد.
بررسی مسائل مالی
بسیاری چنان هزینههای گزافی را برای جشن ازدواج خرج میکنند که مجبور میشوند، زندگی زناشویی را با کولهباری از قرض شروع کنند. مشاوره به شما کمک میکند. تا بودجه خود را تعیین کنید و از وضعیت مالی، وامها و حساب بانکی همسر آیندهتان مطلع شوید. دست و پنجه نرم کردن مداوم با مشکلات مالی حتی سالمترین روابط را نیز به نابودی میکشاند، بنابراین بهتر است. وضعیت مالی خود را در جلسه مشاوره قبل از ازدواج تعیین کنید و تصمیم بگیرید. که سهم هر یک در اداره این زندگی چقدر است.
به این ترتیب پیشاپیش میدانید که پرداخت هزینههای جشن عروسی چه باری را بر شما تحمیل خواهد کرد. و مسئولیت بازپرداخت این بدهیها بر عهده چه کسی خواهد بود. اگر خانوادههایتان نمیتوانند. برای پرداخت هزینهها کمکتان کنند، بهتر است عاقلانه و متناسب با بودجه خود خرج کنید. تا بعد درگیر بحثهای بیپایان بر سر مسائل مالی نشوید. همینطور اگر بدانید. که همسرتان چطور و برای چه چیزهایی پول خرج میکند. در آینده بحثی بر سر خساست و ولخرجی درنخواهد گرفت.
کشف نکات جدید
جلسات مشاوره قبل از ازدواج فرصتی است برای تبادل نظر درباره مسائلی، مانند انتظارات و تجربیات ناخوشایند گذشته که معمولاً در گفتگوهای عادی مطرح نمیشود. ما غالباً فکر میکنیم. که نامزدمان را به خوبی میشناسیم، اما ممکن است اطلاعی از سوءاستفادههای گذشته یا انتظار او از زندگی زناشویی نداشته باشیم. ارتباط و برخورد همسرتان با خانواده شما بر رفتار و تربیت فرزندانتان اثر میگذارد، بنابراین به روابط و مناسبات دیگر نیز توجه کنید و اگر همسر آیندهتان سابقه مورد سوءاستفاده قرار گرفتن در دوران کودکی یا اوان جوانی را داشته است، بهتر است مشکلات بنیادی را با انجام مشاوره فردی برطرف کنید
رسیدن به نتایج و تصمیمهای مثبت
صحبت کردن درباره موضوعات مهم و حساسی مانند پول، رابطه جنسی و فرزند باعث میشود. که هیجانزده شوید. مشاور باتجربه مکالمهتان را به مسیر صحیح هدایت میکند و اجازه نمیدهد. که نامزدتان ناگهان از بحث منحرف شود. به این ترتیب میتوانید. بر روی بحث متمرکز شوید و به نتیجه برسید.
یادگیری یا تقویت مهارتهای حل منازعه و اختلاف
چنانچه دلخوریها و کدورتهای جدی در گذشته داشته باشید. میدانید که معمولاً چگونه هنگام دعوا برخورد خواهید کرد، ساکت میمانید یا این که شروع به داد و فریاد میکنید. اگر با خودتان صادق باشید. امکان بهبود رابطه وجود دارد. مشاور به شما یاد میدهد. که چطور خوب گوش کنید. و چگونه به روشی موثر با هم ارتباط برقرار کنید، از همه مهمتر مشاور به شما میگوید. که برای رسیدن به یک راهحل مناسب چه حرفهایی را باید بزنید یا نزنید.
تعیین زمانی منطقی برای برآورده شدن انتظارات مهم زندگی زناشویی
برای مثال اگر به این توافق برسید که تا دو سال دیگر به بچهدار شدن فکر نخواهید کرد، هر دو با آمادگی پیش خواهید رفت. و مصمم بودن شما و تردید همسرتان باعث عصبی یا ناامید شدنتان نخواهد شد. همچنین مشاوره قبل از ازدواج کمک میکند تا درباره زمان مناسب خریدهای مهمی مانند خرید خانه نیز تصمیم بگیرید.
دوری از خشم و نفرت خاموش و مسموم کننده
مشاوره ازدواج کمک میکند تا دلهایتان را از خشم و نفرتی که رابطهتان را مسموم ساخته است، پاک کنید. مشاور یاریتان میکند تا خشم خودتان را کنترل کنید. و خودتان را از قید و بند خشم رها کنید تا این احساسات فروخفته در آینده آسیب جدی به ازدواجتان نزند.
غلبه بر ترس از ازدواج
ممکن است یک یا هر دو نفر شما فرزند طلاق باشید یا در خانوادهای بزرگ شده باشید که جرو بحث و دعوا در آن عادی بوده است. مشاوره قبل از ازدواج به شما آموزش میدهد که با گذشته خود از در آشتی درآیید و این چرخه باطل را بشکنید.
شناسایی بذرهای نهفته استرس در زندگی زناشویی
زمانی که مسائل را از دیدگاه یک فرد بیطرف باتجربه ببینید، متوجه میشوید که کدام رفتارهای و عادتها را باید تعدیل کنید یا کاملاً کنار بگذارید. همچنین مشاور ازدواج به شما کمک میکند تا بر استرس و اضطرابتان غلبه کنید و سلامت ذهن و روح خود را به نحو موثرتری مدیریت کنید.
در جلسه مشاوره پیش از ازدواج چه اتفاقاتی می افتد؟
زمانی که برای اولین جلسه مشاوره ازدواج وقت میگیرید، معمولاً از شما سوالاتی کلی دربارهی پیشینهی رابطهتان یا مشکلات و مسائل پیچیدهای که با آنها روبرو شدهاید، پرسیده میشود. اغلب زوجین در مرحله مشاوره قبل از ازدواج، مشکلی درباره یک موضوع خاص ندارند، و صرفاً میخواهند. که انتظارات خود از زندگی زناشویی و سبک زندگی را قبل از ازدواج به روشی منظم و نظاممند بررسی کنند. درک بهتر یکدیگر دلیل اصلی و متداول برای مشاوره پیش از ازدواج است. اگر تمایل دارید که درباره موضوع خاصی صحبت کنید، بهتر است. خلاصهای از اطلاعات مرتبط را هنگام گرفتن وقت مشاوره ارائه کنید. این کار ضروری نیست، اما مشاوران با داشتن چنین اطلاعاتی میتوانند، وقت مشاوره را متناسب با موضوعات مدنظرتان با بهترین مشاور تنظیم کنند. از طرفی مشاور یا روانشناس نیز میتواند خود را برای جلسه اول آماده کند.
نتیجه مشاوره ازدواج
اما اگر مشاوره قبل از ازدواج باعث شود که مشکلات شما و نامزدتان از قبل هم بیشتر و دامنهدارتر شود، چکار باید بکنید؟ امکان به وجود آمدن مشکلات در مشاوره ازدواج وجود دارد، چرا که مشاوره همسران آینده را به فکر میاندازد و آنها را وادار میکند. دربارهی مسائلی بحث کنند که قبلاً به آنها توجه نکرده بودند. شاید این ویژگی در نظر اول نقطه ضعف مشاوره ازدواج به شمار بیاید، اما چون باعث میشود. که بحثها و اختلافات قبل از ازدواج مطرح شود، نقطه قوت آن نیز محسوب میشود. مطمئناً با ما همعقیدهاید که پیشگیری کردن از برافروخته شدن آتشهای جنگ و نزاع بهتر از سوختن در شعلههای سوزان آن است. مشاوران با ارائه بهترین راهکارهای برای روبرو شدن با این چالشها شما را یاری میکنند.
ممکن است ازدواجتان را به هم بزنید
چنانچه در خلال مشاوره ازدواج متوجه مشکلات و تناقضات مهمی بشوید، ممکن است این اختلافها در نهایت به به هم خوردن ازدواج منجر شود. قبول داریم که این شرایط ایدهآل نیست، اما شما را از ازدواج با فرد نامناسب یا دلشکستگی بعد از طلاق نجات میدهد.
انتخاب مشاور نامناسب ممکن است مشکل ایجاد کند
مانند هر قشر دیگری در بین مشاوران ازدواج نیز خوب و بد و بهتر وجود دارد. اگر زوجی به مشاوری مراجعه کنند که در زمینه حل منازعات مهارت ندارد و حین مشاوره بحث بالا بگیرد و بحث به نزاع تبدیل شود، چه اتفاقی میافتد؟ همانطور که چند ماشین مختلف را قبل از خریدن یکی امتحان میکنید. برای یافتن مشاور مجرب نیز باید تحقیق کنید تا مشاور نامناسبی انتخاب نکنید. که ضررش بیشتر از نفعش باشد. مشاور ازدواج ماهر باید از تمام علل و مشکلات دامن زننده به طلاق آگاهی داشته باشد. و بتواند در نهایت ظرافت و مهارت به این مسائل بپردازد.